Κουρού, Κουλούρια & Πολύσπορα

Η ζύμη Κουρού είναι μια ειδικά σχεδιασμένη ζύμη με πολύ πλούσια γεύση που όταν ψήνεται δεν φουσκώνει αλλά γίνεται τραγανή σαν μπισκότο.

Τα κουλούρια είναι σήμα κατατεθέν για κάθε φούρνο… Αν και δεν έχουν κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, η ιστορία τους ξεκινάει την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και εμφανίστηκαν κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στη Θεσσαλονίκη.

Η λέξη κουλούρι προέρχεται από τη βυζαντινή «κολλίκιον» που αναφέρεται σε πολλά βυζαντινά κείμενα και σημαίνει στρόγγυλο ψωμί.

Κουρού
Μυζήθρα.
Πολύσπορο τ. Φιλαδέλφεια & γιαούρτι
Κρεμώδες τυρί, γιαούρτι.
Κουλούρι με τυρί + Κουλούρι με philadelphia + Κουλούρι με ζαμπόν τυρί

Τυρί | Τυρί Φιλαδέλφεια | Μυζήθρα.

Κουλούρι 4 τυρία

Κεφαλοτύρι, Blue cheese, Φέτα ΠΟΠ, Μυζήθρα, πασπαλισμένο με σουσάμι.

Κουλούρι γαλοπούλα – Φιλαδέλφεια

Γαλοπούλα, Philadelphia, πασπαλισμένο με μείγμα λευκού και μαύρου σουσαμιού.

Κουλούρι ντομάτα – ελιά

Σάλτσα ντομάτας και ελιά, πασπαλισμένο με σουσάμι.

Κουλούρι πραλίνα

Πραλίνα φουντουκιού, πασπαλισμένο με μαύρο μπισκότο.