Χωριάτικα

Σπανάκι Τυρί

Χωριάτικα: και εδώ η γενέτειρά τους είναι η Ελλάδα, με ιστορία που ξεπερνάει τα 3000 χρόνια. Οι πίτες είχαν σα βάση φύλλο από αλεύρι, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι ενώ για γέμιση χρησιμοποιούσαν υλικά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε αφθονία στην πατρίδα μας σπανάκι, πράσο, καυκαλίθρες διάφορα αρωματικά χόρτα, φέτα κλπ.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν ένα πρόχειρο φαγητό νόστιμο, χορταστικό που μπορούσαν να το παίρνουν μαζί στο χωράφι ή στο βουνό και να τρώγεται χωρίς την ανάγκη αναθέρμανσης.