Ζύμη σφολιάτας

Σπέσιαλ Κασερόπιτα & Ζαμπονοτυρόπιτα

Η σφολιάτα ξεκινάει την ιστορία της στη Γαλλία. Έτσι έχουμε την γαλλική σφολιάτα, η οποία ξεχωρίζει για το μεγάλο όγκο της σε φυλλάρισμα και άρωμα.
Δημοφιλείς σφολιάτες φτιάξανε επίσης οι Σκωτσέζοι, την επονομαζόμενη σκωτσέζικη, η οποία τυγχάνει και η πιο δημοφιλής στη χώρα μας. Ξεχωρίζει για την γευστικότητά της και τη μεγάλη διατηρησιμότητά της.

Άλλη δημοφιλής σφολιάτα είναι η γερμανική, η οποία περιέχει εκτός από μαργαρίνη, βούτυρο και γάλα, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ γευστική αλλά συγχρόνως και πολύ βαριά. Γι΄ αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά μόνο σε μίνι προϊόντα.